Direktlänk till inlägg 30 januari 2016

Dessert utan socker

Av Fredrik Söderberg - 30 januari 2016 09:50

Trenden att minska sockret i maten ökar. Bra på många sätt, det konsumerad alldeles för mycket socker. När treden kommit till krogen så blir jag inte lika förtjust. I ett besök i Köpenhamn vittnar om det, naturliga smaker utan vare sig salt eller socker, smaklöst och inget annat. Det klarar ju gemeneman av att göra hemma men på krogen vill man ha högt drivna smaker som man inte klarar själv att laga.

Melker Andersso och hans adepter gör en liknade satsning i krogen Mother. Inget socker gluten eller laktos.
Summerar det kort, enkelt&smaklöst.
Desserten smak av sötningsmedel hängde kvar i munnen i timmar, då har man gått över ån efter vatten.

Burgaren smaklös och fattig på kryddor.

Krydda maten men tänk på intaget av salt och socker.

Stilig och smaklös

Aldrig ätit en dessert med så mycket sötningsmedel

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54


Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på ...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Ovido - Quiz & Flashcards