Direktlänk till inlägg 13 februari 2016
En lång söndagsmiddag med familj eller vänner(eller varför inte båda) blir lite enklare med god framförhållning.
Laga oxbringa, rimmad eller färsk och bjud på trevlig tillbehör. Laga traditionellt svenskt eller med internationll smak.
Börja koka på lördagsmorgonen, koka bringa så pass mjuk att den går att tugga utan tänder i munnen. Lägg i press under natten. Skiva och värm, antingen i buljong eller stekt.
Jag tänker bjuda på en färsk oxbringa med rotfrukter, riven pepparrot blandad med äppelmos och en selleripuré. Och en uppgräddad buljong smaksatt med skånsk senap.
Skumma väl och se till att allt är under ytan.
Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 |
|||||||||
|