Direktlänk till inlägg 27 augusti 2016

Kalvlever

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 11:37

Inälvsmat är en vattendelare, inget man tycker om lite grann. Det går emellertid att lära sig att äta även om man inte kan tro det.

Själv är jag omåttligt förtjust i lever i alla dess former, från kyckling kalv gris och anka.

En del hårdare i sin smak än andra, fet anklever till fest och en kalvlever vänd i mjöl och stekt i smör till vardag.

Kycklinglever i paté och svinlever i pastej. Svinlever förekommer även i rätter från det thailändska köket som är älskvärda.

Dock är den stora favoriten stekt kalvlever(ungnöt ska det vara inte gödkalv) med rödvinssky knaprigt bacon och stekt kapris.
Levern ska vändas i mjöl, stekas hårt i smör så det blir en bra stekyta och ha en röd strimma i mitten.
Enkelt, lätt och till en billig penning men framförallt gott som satan.

Rejält med både smör och stekyta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54


Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på ...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Ovido - Quiz & Flashcards