Direktlänk till inlägg 27 augusti 2016
Inälvsmat är en vattendelare, inget man tycker om lite grann. Det går emellertid att lära sig att äta även om man inte kan tro det.
Själv är jag omåttligt förtjust i lever i alla dess former, från kyckling kalv gris och anka.
En del hårdare i sin smak än andra, fet anklever till fest och en kalvlever vänd i mjöl och stekt i smör till vardag.
Kycklinglever i paté och svinlever i pastej. Svinlever förekommer även i rätter från det thailändska köket som är älskvärda.
Dock är den stora favoriten stekt kalvlever(ungnöt ska det vara inte gödkalv) med rödvinssky knaprigt bacon och stekt kapris.
Levern ska vändas i mjöl, stekas hårt i smör så det blir en bra stekyta och ha en röd strimma i mitten.
Enkelt, lätt och till en billig penning men framförallt gott som satan.
Rejält med både smör och stekyta
Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|