Direktlänk till inlägg 26 augusti 2016

Genuint gott

Av Fredrik Söderberg - 26 augusti 2016 09:21

En rätt som är betydligt roligare än korvstroganoff och spagetti&köttfärssås tillsammans är en relativt lättlagade salsiccia med pappardelle.

Salsiccian avlägsnas sitt skin och tärnas ned, det behöver ju såklart inte vara några perfekta bitar då de ska koka sönder.

Fräs tillsammans med hackad scharlottenlök och vitlök i en gjutjärnsgryta. Nu kommer korven släppa vätska, då tillsättes tärnad tomat ta två tomater per 100g korv. Salta några rejäla varv med svartpepparkvarnen och bladen som skurits grovt från en halv kruka basilika.

Koka i en kvart under lock, ta av och låt reducera i ca 10 min. Smaka av, kolla konsistens. Är det för syrliga tomater så tillsätt lite socker, behövs med salt och svartpeppar?

Koka pappardelle enligt anvisningarna på paketet och vänd i såsen.

Toppa med strimlad basilika riven parmesan och svartpeppar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54


Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på ...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Ovido - Quiz & Flashcards