Direktlänk till inlägg 26 augusti 2016
En rätt som är betydligt roligare än korvstroganoff och spagetti&köttfärssås tillsammans är en relativt lättlagade salsiccia med pappardelle.
Salsiccian avlägsnas sitt skin och tärnas ned, det behöver ju såklart inte vara några perfekta bitar då de ska koka sönder.
Fräs tillsammans med hackad scharlottenlök och vitlök i en gjutjärnsgryta. Nu kommer korven släppa vätska, då tillsättes tärnad tomat ta två tomater per 100g korv. Salta några rejäla varv med svartpepparkvarnen och bladen som skurits grovt från en halv kruka basilika.
Koka i en kvart under lock, ta av och låt reducera i ca 10 min. Smaka av, kolla konsistens. Är det för syrliga tomater så tillsätt lite socker, behövs med salt och svartpeppar?
Koka pappardelle enligt anvisningarna på paketet och vänd i såsen.
Toppa med strimlad basilika riven parmesan och svartpeppar.
Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|