Direktlänk till inlägg 22 februari 2016

Söndagsanka

Av Fredrik Söderberg - 22 februari 2016 17:00

Ankbröst är varken speciellt svårt eller tidskrävande att tillreda. Brukar hålla mig till det franska när anka ska lagas.
Lägg bröstet med fettsidan nedåt i en kall gjutjärnspanna, skåra fettet med en vass kniv innan. Bryn gyllenbrun, sila av och spar allt fett som släppt från bröstet vid stekningen. Man kan exempelvis baka(confirera) potatis som tillbehör, fritera pommes frites. Pensla ankbröstet med fikonvinäger och kör i ugn(150grader) till en innertemperatur på 52grader. Vila bröstet väl, värm eventuellt på bröstet hastigt i varm ugn innan tranchering.

Servera med en portvinssky med puylinser och lite nedmonterat brynt smör.
Confirerad potatis och vinägersauterade bönor.

Eller varför inte dra anka åt det sydasiatiska hållet?

Bra stekt bröst

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54


Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på ...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Ovido - Quiz & Flashcards