Direktlänk till inlägg 22 februari 2016
Ankbröst är varken speciellt svårt eller tidskrävande att tillreda. Brukar hålla mig till det franska när anka ska lagas.
Lägg bröstet med fettsidan nedåt i en kall gjutjärnspanna, skåra fettet med en vass kniv innan. Bryn gyllenbrun, sila av och spar allt fett som släppt från bröstet vid stekningen. Man kan exempelvis baka(confirera) potatis som tillbehör, fritera pommes frites. Pensla ankbröstet med fikonvinäger och kör i ugn(150grader) till en innertemperatur på 52grader. Vila bröstet väl, värm eventuellt på bröstet hastigt i varm ugn innan tranchering.
Servera med en portvinssky med puylinser och lite nedmonterat brynt smör.
Confirerad potatis och vinägersauterade bönor.
Eller varför inte dra anka åt det sydasiatiska hållet?
Bra stekt bröst
Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 |
|||||||||
|