Direktlänk till inlägg 27 juli 2016

Grill

Av Fredrik Söderberg - 27 juli 2016 17:23

De flesta är som jag förtjust i att grilla på sommare. Många grillar sönder de färdigmarinerade köttet som inhandlats till lägsta möjliga pris.
Att grilla dyr oxfilé är bortkastat då fetthalten i köttet inte är den rätta. Titta efter högrevshjärta, eller någon amerikansk styckdetalj. I Amerika har man ett annat styckschema än vårt anatomiska. Amerikanskt kött ligger bra i pris, är mört och har en bra smak.
Rostlock är tacksamt om man har bra handlag vid grillen. Den har en bra fettkappa så det är lätt att det ryker och brinner.

Vid grillning av större stycken, som här en lammstek så är det viktigt att låta köttet vila en bra stund innan man skär upp och serverar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54


Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på ...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Ovido - Quiz & Flashcards