Direktlänk till inlägg 12 november 2016

Kalops

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är.

Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos samtliga matlagare.

Det som behövs:

Tärnad högrev 2x2
Morötter
Gullök
Kryddpeppar
Sky från oxe
Salt&vitpeppar

Bryn köttet och koka mört i oxsky tillsammans med övriga ingredienser.

Reducera buljongen till önskad styrka, red lätt och rikligt med skivade kokta morötter i. Krydda ev upp med spadet från de inlagda rödbetorna.

Enkelt serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

[Bild]

Halväten ute i det fria.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54


Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på ...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 11:37


Inälvsmat är en vattendelare, inget man tycker om lite grann. Det går emellertid att lära sig att äta även om man inte kan tro det. Själv är jag omåttligt förtjust i lever i alla dess former, från kyckling kalv gris och anka. En del hårdare i s...

Ovido - Quiz & Flashcards