Direktlänk till inlägg 12 november 2016
Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är.
Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos samtliga matlagare.
Det som behövs:
Tärnad högrev 2x2
Morötter
Gullök
Kryddpeppar
Sky från oxe
Salt&vitpeppar
Bryn köttet och koka mört i oxsky tillsammans med övriga ingredienser.
Reducera buljongen till önskad styrka, red lätt och rikligt med skivade kokta morötter i. Krydda ev upp med spadet från de inlagda rödbetorna.
Enkelt serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Halväten ute i det fria.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|