Direktlänk till inlägg 27 augusti 2016
En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon.
Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en skvätt citron. Slå på lite vatten och låt koka en kort stund.
Plocka musslorna när de svalnat. Under tiden de svalnar så får buljongen reduceras och gräddas upp. Smaka av med salt&vitpeppar, red lätt med maizena.
Bacon ska strimlas tunnt och stekas knaprigt. Spar gärna fettet som kan slås i soppan.
När buljong reduceras så får rå tärnad potatis koka med. Håll koll så den inte kokar sönder.
Lägg i de plockade musslorna i soppan toppa med baconet och hackad persilja
Servera omedelbart. Tänk på att de går ett nät musslor per portion.
Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|