Direktlänk till inlägg 22 oktober 2016

Skördefest

Av Fredrik Söderberg - 22 oktober 2016 08:54

Nu är det hög tid att börja skörda vårens sådd av jordärtskockor som hittills stått och svajat i pallkragarna. Får se vad det blir att så nästa år, det sögs ju att man aldrig blir av med jordärtskockorna när man väl börjat så dem. En tes jag tror på då det alltid ligger kvar några i jorden under vintern.

Bäst tycker jag om att råsteka i rejält med smör och salt. Även om skalet är tunnt så måste det skalas av.

Servera som tillbehör till det mesta med len kryddning.

Ackompanjerad av rejält med smör och salt

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Söderberg - 18 november 2016 21:54


Det är förbaskat gott med traditionell husmanskost, oavsett var i världen man befinner sig. Mat lagad från grund med knep som gått i generationer. Jag har en faiblesse för just sådan mat, vällagat och genuint. I Sverige har vi våra speciella m...

Av Fredrik Söderberg - 12 november 2016 18:16

Vintern står för dörren. Är svårt förtjust i den här tiden. Har varken problem med mörkret eller kylan. Även om jag föredrar sommar om den nu är så förtjusande som den kan vara men sällan är. Kalopsen är är en basrätt som bör sitta i ryggraden hos...

Av Fredrik Söderberg - 6 november 2016 09:09


Att fett och salt inte är det bästa för folkhälsan är knappast någon nyhet. Det behöver ju i mellertid inte att man behöver avstå helt och fullt. Att unna sig något är något av ett måste, såvida det inte är jämt och ständigt. Det där med att belön...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 21:49


En klassisk amerikansk musselrätt som är lättlagad och förbaskad god är Clam chowder. Sandmusslor eller blåmusslor som får smak av bacon. Fräs de tvättade musslorna i scharlottenlök, vitlök, själkselleri, persiljekvistar och slå på Vittvin och en...

Av Fredrik Söderberg - 27 augusti 2016 11:37


Inälvsmat är en vattendelare, inget man tycker om lite grann. Det går emellertid att lära sig att äta även om man inte kan tro det. Själv är jag omåttligt förtjust i lever i alla dess former, från kyckling kalv gris och anka. En del hårdare i s...

Ovido - Quiz & Flashcards